Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свински черен дроб
• 1 к.ч. мазнина
• 6-7 глави лук
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба от ципи и кръвоносни съдове, нарязваме го и го измиваме. Попарваме парчетата с вряща вода, отцеждаме, посоляваме, заливаме с мазнината и печем в умерено силна фурна. След 10-15 мин добавяме едро нарязания лук и допичаме в по-слаба фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...