Продукти:
• 500 г телешки бял дроб
• 1 сърце
• 1 език
• 150 г шунка
• 3 връзки корени за супа
• 1 к.ч. олио
• 5-6 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 7-8 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• настъргана лимонова кора
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите в бульона, като периодично обираме пяната. Изваждаме полусварения език, изплакваме го със студена вода, обелваме го и отново го връщаме в бульона. След 30 мин прибавяме корените, нарязани на едро и продължаваме да варим до омекване на продуктите.
Изваждаме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Прибавяме ситно нарязаната шунка и яйцата, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре. Разстиламе сместа в тавичка и печем, докато стегнат яйцата. После разпределяме в чиниите за сервиране, като във всяка чиния слагаме и по малко от сварените ароматни корени.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в 1-2 с.л. олио. Приготвяме светла запръжка от брашното и останалото олио. Разреждаме с млякото и прецедения бульон. Посоляваме получения сос и го подправяме с наситнен копър, настъргана лимонова кора, оцет и индийско орехче. Кипваме и отстраняваме от огъня.
Заливаме порциите с горещия сос и към всяка прибавяме по малко от изпържения лук.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...