Кулинарни рецепти » Къри от агнешки мозък

 Къри от агнешки мозък
/Индия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки мозъка
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 дафинови листа
• сок от половин лимон
• 1 ч.л. кориандър
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 карамфилчета
• 1/2 ч.л. канела
• 1 зърно кардамон
• 6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме мозъците наполовина, заливаме ги с подсолена и подкиселена вода и ги задушаваме 15 мин на слаб огън.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме заедно с кориандъра, червения пипер и канелата. Щом омекнат, сипваме киселото мляко и разбъркваме. Прибавяме отцедения мозък, дафиновите листа, карамфилчетата, кардамона и черния пипер.

Пържим още 5-6 мин при непрекъснато бъркане. Накрая сипваме 300 мл бульон от отцедения мозък и варим 20-30 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало