Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешко шкембе
• 1 пакетче краве масло
• сол
• брашно за замазване на капака.
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме добре шкембето и посоляваме. Слагаме го в разлата тенджера, заливаме със студена вода, захлупваме добре и замазваме капака на тенджерата с тесто. Слагаме в умерено слаба фурна и задушаваме 3-4 часа.
Изваждаме омекналото шкембе, нарязваме го на четвъртити парчета и го слагаме в тиган със сгорещена мазнина да се запържи до леко зачервяване. Поръсваме опърженото шкембе с червен и черен пипер.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...