Продукти: (за 4-5 порции)
•	1 кг свинско шкембе
•	3-4 скилидки чесън
•	30 г краве масло
•	500 мл бульон
•	250 мл сухо бяло вино
•	150 г сушени кайсии
•	3 с.л. ябълков сок
•	3 връзки пресен лук
•	3 с.л. соев сос
•	2 с.л. кайсиев конфитюр
•	2-3 листа индрише 
•	кориандър, розмарин, риган 
•	сол, червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поръсваме шкембето със сол и червен пипер. 
Наситняваме ригана и чесъна и ги смесваме с розмарина и черния пипер. Леко ги пасираме. 
Сгорещяваме маслото и поизпържваме шкембето. Прехвърляме го в тавичка, заливаме с виното и бульона и печем 45 мин като периодично го обливаме със соса. Прибавяме ситно нарязания лук и заливаме в размития в ябълковия сок конфитюр. Печем още 30 мин. Накрая наливаме  соевия сос и печем 10 мин. 
Отцеждаме излишния сос, разпределяме ястието по порциите и гарнираме със сушени кайсии. Поръсваме с индрише и кориандър. 
              Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
              Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
              Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
              Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...