Кулинарни рецепти » Език с грах

 Език с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г език
• половин пакетче краве масло
• 1 буркан консервиран грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода.

Отцеждаме граха от водата и го задушаваме няколко минути заедно с маслото, сол и черен пипер на вкус. Отделно отцеждаме гъбите, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Нарязваме сварения език на филийки, които нареждаме в средата на чиниите за сервиране. Около езика разстиламе задушения грах, а в единия край на чиниите сипваме по малко от гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало