Кулинарни рецепти » Печен език

 Печен език

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки език
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на парчета.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Добавяме ситно нарязания магданоз, разбитите яйца, хляба, който предварително сме накиснали в млякото и сме отцедили, черен пипер и сол.

Изсипваме половината от сместа в намаслена тавичка, нареждаме отгоре парчетата език и покриваме с останалата смес. Поръсваме с кашкавал, слагаме тук там парченца масло и запичаме ястието до зачервяване в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало