Продукти: (за 4 порции)
• 200 г пресни гъби
• 200 г черен дроб (агнешки, овнешки, свински, пилешки дробчета)
• 4-5 зелени печени чушки
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на дребно гъбите, посоляваме ги и задушаваме в маслото до полуомекване. Сваряваме дроба и го нарязваме на хапки. Нарязваме на дребно чушките.
Смесваме всички продукти и ги задушаваме на слаб огън, докато останат на мазнина.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...