Продукти: (за 4 порции)
• 1 език
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 3-4 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1-2 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме езика. Варим го в бульона, като периодично обираме пяната. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните корени и картофите. Изваждаме сварения език, изплакваме го със студена вода и го обелваме.
Нарязваме го на филийки и го поръсваме с 1-2 с.л. от бульона. Претриваме сварените зеленчуци и ги връщаме в прецедения бульон.
Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното и я разреждаме с бульона. Кипваме, отстраняваме от огъня и застройваме с млякото и разбития жълтък. Подправяме с черен пипер и наситнен копър и заливаме езика с горещия сос.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...