Кулинарни рецепти » Варено виме

 Варено виме

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг виме
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме вимето и го слагаме в тенджера под налягане. Заливаме с 2-3 ч.ч. вода, прибавяме изчистените глави лук, разрязани на половинки, нарязаните на големи парчета морков и магданозен корен , дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 60 мин. Нарязваме свареното виме на тънки филийки.

В малка тенджера разтопяваме маслото и сипваме в него брашното. Прибавяме бульонът от вимето и варим при непрекъснато бъркане. Когато сосът се сгъсти, прибавяме филийките от вимето и варим още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало