Кулинарни рецепти » Сърца на фурна

 Сърца на фурна
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 свински или телешки сърца
• 150 г сланина или пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• няколко зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме сърцата в подсолена вода, докато омекнат, след което ги шпековаме с част от сланината.

В по-дълбока тенджера изпържваме в сгорещената мазнина останалата сланина заедно с дребно нарязания лук, прибавяме сварените сърца и черен пипер, заливаме с част от бульона, в който сме варили сърцата, изсипваме всичко в тава, посоляваме и печем в умерена фурна до зачервяване. След изпичане нарязваме сърцата на филийки и ги заливаме със сос.

Соса приготвяме като към соса, в който сме пекли сърцата, прибавяме още малко бульон, виното, брашното, сока от лимона и възвираме получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало