Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешки чревца
• 3-4 морковчета
• 3-4 коренчета магданоз
• 3-4 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре или 1 к.ч. доматен сок
• 3 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Обръщаме агнешките чревца и добре ги измиваме, като ги търкаме със сол. Изплакваме ги и ги слагаме да се варят заедно с морковите, целината и коренчетата от магданоза. След като се сварят, ги отцеждаме и нарязваме на ситно.
Изчистваме и нарязваме на ситно лука и чесъна, а след това ги запържваме в мазнината, докато поомекнат. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре /или доматения сок/, нарязаните чревца, дребно нарязаните магданоз и джоджен.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. от бульона, в който са врели чревцата. Печем ястието в умерена фурна.
Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, които сме разбили с брашното, прясното мляко и малко сол. Допичаме в силна фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...