Кулинарни рецепти » Чревца на фурна с пресен лук

 Чревца на фурна с пресен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки чревца
• 3-4 морковчета
• 3-4 коренчета магданоз
• 3-4 връзки пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре или 1 к.ч. доматен сок
• 3 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Обръщаме агнешките чревца и добре ги измиваме, като ги търкаме със сол. Изплакваме ги и ги слагаме да се варят заедно с морковите, целината и коренчетата от магданоза. След като се сварят, ги отцеждаме и нарязваме на ситно.

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и чесъна, а след това ги запържваме в мазнината, докато поомекнат. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре /или доматения сок/, нарязаните чревца, дребно нарязаните магданоз и джоджен.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. от бульона, в който са врели чревцата. Печем ястието в умерена фурна.

Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, които сме разбили с брашното, прясното мляко и малко сол. Допичаме в силна фурна, докато се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало