Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки бъбрека
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените и измити бъбреци разполовяваме, измиваме и варим в студена подсолена вода. Щом малко поврят, наливаме топла вода и доваряваме. Така изчезва неприятната им миризма.
Отцеждаме бъбреците, нарязваме ги на ивички и подсушаваме. Пържим ги до поруменяване в сгорещената мазнина.
Прибавяме сварените в малко вода и нарязани на ивички гъби и пържим всичко заедно. Поръсваме с брашното, разбъркваме и подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и готвим, докато сосът се сгъсти.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...