Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци с гъби

 Телешки бъбреци с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки бъбрека
• 300 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистените и измити бъбреци разполовяваме, измиваме и варим в студена подсолена вода. Щом малко поврят, наливаме топла вода и доваряваме. Така изчезва неприятната им миризма.

Отцеждаме бъбреците, нарязваме ги на ивички и подсушаваме. Пържим ги до поруменяване в сгорещената мазнина.

Прибавяме сварените в малко вода и нарязани на ивички гъби и пържим всичко заедно. Поръсваме с брашното, разбъркваме и подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и готвим, докато сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало