Кулинарни рецепти » Пълнени телешки далаци

 Пълнени телешки далаци

Продукти: (за 5 порции)

• 5 телешки далака /около 800 г/
• 250 г кайма /смес/
• 250 г несмляно свинско месо
• 2 к.ч. олио
• 5 глави лук
• 5 лютиви чушки
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме далаците и в средата от едната им страна правим напречен разрез. Почистваме ги от ципите с нож и посоляваме.

Пълним с предварително подготвения пълнеж от едро нарязания лук, пиперките, джоджена и магданоза, нарязани на ситно, свинското месо, нарязано на кубчета, каймата, сол и черен пипер на вкус.

Нареждаме напълнените далаци в намаслена тава и печем в умерена фурна. По време на печенето поливаме със соса от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало