Кулинарни рецепти » Овчарска кавърма

 Овчарска кавърма

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г агнешки дреболии
• 1 к.ч. олио
• 50 г краве масло
• 3 връзки пресен лук
• 3 домата
• 150 г сирене
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода.

Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, черен пипер и сол на вкус.

Задушаваме ястието около 10 мин, после разпределяме в гювечета, посипваме с настъргано сирене, поръсваме с разтопено масло и запичаме в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало