Продукти: (за 5 порции)
• 300 г агнешки шкембенца
• 300 г шарденчета
• 750 г дреболии /бял и черен дроб, момици/
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 връзки пресен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер, джоджен
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина задушаваме наситнения лук. Прибавяме ориза и попарените и наситнени дреболии и леко ги запържваме. Подправяме със сол и пипер и с тази смес пълним шкембенцата. Не бива много да ги тъпчем, тъй като при варенето оризът набъбва.
Зашиваме отворите на шкембенцата, подреждаме ги в тенджера, заливаме с толкова топла вода, колкото да се покрият и варим, докато омекнат. Накрая прибавяме препеченото брашно, размито в малко хладка вода. Готвим още 10 мин. Махаме конците и наръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...