Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешки сърца
• 500 г лук
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. доматено пюре
• 150-200 мл червено вино
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• смлян черен пипер
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме сърцата на хапки.
В сгорещеното олио задушаваме наситнения лук и нарязаните на парченца корени за супа. Прибавяме сърцата, посоляваме, заливаме с малко вода и задушаваме 10 мин. Наръсваме с брашно и поизпържваме.
Наливаме размитото в малко вода доматено пюре, прибавяме дафиновия лист, черния и червен пипер и разбъркваме. Наливаме виното и малко вода и оставяме кебапа да къкри на слаб котлон, докато месото омекне и ястието остане само на мазнина.
Стопяваме маслото и пържим в него до стъклено ориза. Заливаме го със 150 мл вода или гъбен бульон /може и от кубче/ и готвим, докато оризът поеме течността. В топли чинии оформяме купчинки от ориза и върху тях разпределяме кебапа.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...