Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г шкембе
• 2-3 свински крачета
• 150-200 г луканков салам
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме шкембето на едри парчета. Варим го с крачетата в топла подсолена вода около 2 часа, докато месото започне да се отделя от крачетата. Обезкостяваме крачетата и нарязваме месото и кожичките на парченца. Същото правим със салама и шкембето.
Разпределяме месата в гювечета, слагаме по малко масло и заливаме с бульона, в който са вряли месата. Поръсваме с червен и черен пипер. Ако е необходимо, досоляваме. Печем 10 мин в силна фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...