Продукти за 6-7 порции:
• 750 г бланширан телешки мозък
• 1 пакетче краве масло
• 1 1/2 с.л. ябълков оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме мозъка на филийки, които запържваме в малко масло и от двете страни до златисто. Нареждаме ги в съда за сервиране, като ги покриваме, за да ги запазим топли.
В тигана разтопяваме останалото масло и когато се нагорещи, сипваме оцета. Оставяме да поври няколко минути, прибавяме магданоза и подправките и бързо заливаме мозъка.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...