Кулинарни рецепти » Телешки мозък с черно масло

 Телешки мозък с черно масло

Продукти за 6-7 порции:

• 750 г бланширан телешки мозък
• 1 пакетче краве масло
• 1 1/2 с.л. ябълков оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме мозъка на филийки, които запържваме в малко масло и от двете страни до златисто. Нареждаме ги в съда за сервиране, като ги покриваме, за да ги запазим топли.

В тигана разтопяваме останалото масло и когато се нагорещи, сипваме оцета. Оставяме да поври няколко минути, прибавяме магданоза и подправките и бързо заливаме мозъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало