Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки далак
• 300-400 г свинско месо от бута или свинско филе
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. червено вино
• сол
Начин на приготвяне:
От тъпата страна на далака правим разрез с остър нож, така че да се получи дълга торбичка.
В по-голямата част от мазнината запържваме от всички страни свинското месо, което сме нарязали на по-едри кубчета. Прибавяме нарязаните лук и моркови, леко запържваме и задушаваме. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре и малко гореща вода и варим на умерен огън, докато остане на мазнина.
Отстраняваме от огъня и пълним далака със сместа, след което го зашиваме с канап. Слагаме го в тавичка, заливаме с виното, останалата мазнина и малко вода и печем в умерена фурна.
След като се изпече далака, освобождаваме го от канапа, изчакваме да изстине и го нарязваме на филийки. Поднасяме далака студен или топъл, залят със соса от печенето.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...