Продукти: (за 5 порции)
• 750 г сърца
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 2-3 с.л. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1 пакет замразена зеленчукова смес
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сърцата за 1 час в подсолена вода и след това ги изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с галетата и ситно нарязаната шунка. Прибавяме яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Правим широк процеп в сърцата и ги пълним с така приготвената смес. Запържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина позапържваме и зеленчуците.
Прехвърляме ги в тенджера, прибавяме сърцата и наливаме бирата и водата. Захлупваме и задушаваме около 2 часа на слаб огън, като от време на време обръщаме сърцата.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...