Кулинарни рецепти » Пикантни сърца

 Пикантни сърца

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г сърца
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 2-3 с.л. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1 пакет замразена зеленчукова смес
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сърцата за 1 час в подсолена вода и след това ги изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с галетата и ситно нарязаната шунка. Прибавяме яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Правим широк процеп в сърцата и ги пълним с така приготвената смес. Запържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина позапържваме и зеленчуците.

Прехвърляме ги в тенджера, прибавяме сърцата и наливаме бирата и водата. Захлупваме и задушаваме около 2 часа на слаб огън, като от време на време обръщаме сърцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало