Продукти: (за 4 порции)
• 4 овнешки езика
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 моркова
• 2-3 картофа
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме езиците във вряща вода, киснем ги 10 мин и после им обелваме кожицата.
В тиган загряваме маста и пържим езиците, докато добият хубав златист цвят, поръсваме ги със сол и червен пипер, заливаме с вода или бульон, прибавяме нарязания на филийки лук, виното и ситно нарязаните моркови.
Оставяме яденето да ври около 15 мин, след това го изсипваме в тавичка, прибавяме картофите, нарязани на филийки, и печем в умерена фурна около 1 час.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...