Кулинарни рецепти » Яхния с черен дроб от с. Ракитово

 Яхния с черен дроб от с. Ракитово

Продукти:

• 1 черен дроб
• 6-8 парченца сланина за шпековане
• 1 тънък лист сланина за увиване на дроба
• 3-4 с.л. олио
• 10 сварени моркова
• 5-6 глави лук
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ципата на дроба и го шпековаме с парченца сланина. Завиваме го с тънкия лист сланина, завързваме с конец и слагаме в тенджера.

Наливаме олиото, захлупваме тенджерата и задушаваме 10-15 минути. Прибавяме сварените моркови, ситно нарязания лук, 2 ч. ч. топла вода и подправките. Посоляваме, ако е необходимо, и варим до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало