Продукти: (за 4 порции)
• 600 г черен дроб
• 4 стръка праз
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• соев сос, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на хапки, натриваме го със содата и го оставяме да престои 15-20 мин.
Почистваме праза и го нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Задушаваме го в сгорещената мазнина на слаб огън в захлупен съд.
Когато поомекне, прибавяме нарязания дроб. Пържим още десетина минути на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня поръсваме с няколко капки соев сос. Подправяме готовото ястие с лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...