Кулинарни рецепти » Черен дроб с праз

 Черен дроб с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г черен дроб
• 4 стръка праз
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на хапки, натриваме го със содата и го оставяме да престои 15-20 мин.

Почистваме праза и го нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Задушаваме го в сгорещената мазнина на слаб огън в захлупен съд.

Когато поомекне, прибавяме нарязания дроб. Пържим още десетина минути на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня поръсваме с няколко капки соев сос. Подправяме готовото ястие с лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало