Продукти: (за 3 порции)
• 300 г брашно
• 4 с.л. вода
• 1 ч.л. маргарин
• 3 жълтъка
• 1-2 с.л. галета
• 200 г сварен бял дроб /свински, телешки или агнешки/
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Замесваме еластично гладко тесто от пресятото брашно, водата, маргарина 2 жълтъка и сол. Разточваме го и го нарязваме на квадрати.
Нарязваме много ситно сварения бял дроб, добавяме 1 жълтък и малко галета, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Оформяме от сместа малки купчинки върху парчетата тесто. Прегъваме тестените квадратчета по диагонал така, че да получим триъгълни джобове, и притискаме краищата.
Пускаме триъгълниците във вряща подсолена вода и варим на слаб огън, като не позволяваме да завират. Поръсваме готовите триъгълници с разтопено масло.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...