Кулинарни рецепти » Задушен агнешки черен дроб

 Задушен агнешки черен дроб

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязания на кубчета морков. Прибавяме черния дроб и го пържим до побеляване и от двете страни.

Изваждаме дроба, а към запръжката прибавяме червения пипер, дафиновия лист и 1 ч.ч. топла вода. Кипваме, добавяме нарязания на хапки дроб, посоляваме, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало