Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешки черен дроб
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязания на кубчета морков. Прибавяме черния дроб и го пържим до побеляване и от двете страни.
Изваждаме дроба, а към запръжката прибавяме червения пипер, дафиновия лист и 1 ч.ч. топла вода. Кипваме, добавяме нарязания на хапки дроб, посоляваме, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...