Кулинарни рецепти » Домашна виенска пача

 Домашна виенска пача
/Австрия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 свински крачета
• половин телешка глава или 1 език
• 500 г свински кожички
• 1 връзка корени за супа
• 4 твърдо сварени яйца
• 3-4 кисели краставички
• 1 глава лук
• олио, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме със студена подсолена вода добре измитите крачета, главата /или езика/ и свинските кожички и варим до омекване. Прецеждаме бульона, сваряваме в него ситно нарязаните корени за супа и отново го прецеждаме.

Почистваме месото от костите и го нарязваме на малки кубчета, прибавяме нарязаните на малки парченца краставички и твърдо сварени яйца, посоляваме, поръсваме с черен пипер, леко разбъркваме и подреждаме сместа в блюдо. Заливаме с горещия бульон и охлаждаме в хладилник.

Преди поднасяне нарязваме студената пача на парчета, поръсваме със ситно нарязания лук и подправяме с оцет и олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало