Кулинарни рецепти » Черен дроб на скара

 Черен дроб на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г черен дроб
• 200 г пушени гърди
• черен пипер, сол

За гарниране:

• 100 г пушени гърди
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 кг моркови
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на филийки. Завиваме всяка с тънък лист сланина от гърдите, забождаме с клечка за зъби и печем на скара или в тефлонов тиган. Поръсваме с черен пипер и сол.

Нарязваме на ситно пушените гърди. Слагаме ги в херметическа тенджера заедно с лука, нарязан на кръгчета, олиото и малко вода.

Когато сланината се стопи, прибавяме морковите, нарязани на дебели колелца. Задушаваме още малко, заливаме с 1 ч.ч. топла вода, затваряме тенджерата и варим около 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало