Кулинарни рецепти » Черен дроб на скара

 Черен дроб на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г черен дроб
• 200 г пушени гърди
• черен пипер, сол

За гарниране:

• 100 г пушени гърди
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 кг моркови
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на филийки. Завиваме всяка с тънък лист сланина от гърдите, забождаме с клечка за зъби и печем на скара или в тефлонов тиган. Поръсваме с черен пипер и сол.

Нарязваме на ситно пушените гърди. Слагаме ги в херметическа тенджера заедно с лука, нарязан на кръгчета, олиото и малко вода.

Когато сланината се стопи, прибавяме морковите, нарязани на дебели колелца. Задушаваме още малко, заливаме с 1 ч.ч. топла вода, затваряме тенджерата и варим около 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало