Кулинарни рецепти » Свински крачета в гювече

 Свински крачета в гювече

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински крачета
• 200 г наденица /по възможност домашна/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме крачетата и ги сваряваме много добре в подсолена вода. След това ги обезкостяваме и разпределяме месото в 4 гювечета. Между месото слагаме парченца от наденицата.

Отделяме около 1 1/2 к.ч. от бульона, в който са врели крачетата, размиваме в него червения пипер и го разливаме по гювечетата. Прибавяме по 2-3 зърна черен пипер, захлупваме и печем 10 мин в предварително загрята силна фурна. Поднасяме крачетата топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало