Кулинарни рецепти » Задушени агнешки дреболии

 Задушени агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешки дреболии
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 150 г обезсолено сирене
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме бялата част в олиото и 1 к.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, зелените листа на лука, наситнения магданоз и нарязаните дреболии. Наливаме от бульона от дреболиите, колкото да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, сипваме във всяко гювече от настърганото сирене и разтопеното масло и печем 20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало