Кулинарни рецепти » Задушено сърце с пушена сланина

 Задушено сърце с пушена сланина

Продукти:

• 2 телешки или свински сърца
• 150 г пушена сланина
• 1-2 глави лук
• 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 ч.л. брашно
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме сърцата, измиваме и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги, набождаме на няколко места с нож и в резките шпиковаме с парченца пушена сланина.

Останалата сланина нарязваме на дребно и изпържваме заедно с лука. Прехвърляме в дълбока тавичка и отгоре слагаме шпикованите сърца. Заливаме с виното и малко бульон, поръсваме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна.

Готовите сърца изваждаме и нарязваме на филийки, а сосът сгъстяваме с брашно и подправяме с лимонов сок на вкус. Поливаме резените сърца с сос и сервираме.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало