Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински крачета
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио /или разтопена свинска мас/
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме крачетата в 1 л вода, към която сме прибавили 1 с.л. морска сол. След като водата кипне я изхвърляме.
Наливаме нова вода, прибавяме едро нарязаните зеленчуци и доваряваме крачетата. След това ги изваждаме и с кухненски трион ги нарязваме на равни парчета с дебелина около 1,5 см.
Разбиваме яйцата с брашното, потапяме крачетата в тази смес и ги пържим в силно сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...