Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински крачета
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио /или разтопена свинска мас/
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме крачетата в 1 л вода, към която сме прибавили 1 с.л. морска сол. След като водата кипне я изхвърляме.
Наливаме нова вода, прибавяме едро нарязаните зеленчуци и доваряваме крачетата. След това ги изваждаме и с кухненски трион ги нарязваме на равни парчета с дебелина около 1,5 см.
Разбиваме яйцата с брашното, потапяме крачетата в тази смес и ги пържим в силно сгорещената мазнина.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...