Кулинарни рецепти » Телешки дроб със сос от магданоз

 Телешки дроб със сос от магданоз
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешки дроб
• 50 г олио
• сол

За соса:

• 50 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 връзка магданоз
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме ципата от черния дроб, нарязваме го на 4 парчета и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Приготвяме соса, като слагаме маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните магданоз и лук в порцеланов съд и затопляме на котлона, без да варим. Прибавяме лимоновия сок.

Разпределяме изпържения дроб в затоплени чинии, посоляваме и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало