Кулинарни рецепти » Паниран черен дроб

 Паниран черен дроб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400-500 г телешки или свински черен дроб
• 2 глави лук
• 30 г /1 бучка/ краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• 1 лимон
• картофено пюре
• черен пипер, горчица, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба от ципи и кръвоносни съдове, нарязваме го на филии, посоляваме го и го оставяме да престои десетина минути, за да поеме солта.

След това овалваме филийките дроб в смес от брашното и галетата и ги изпържваме от двете страни в много силно загрята мазнина. Нареждаме изпържения дроб в затоплена чиния и върху всяка филийка слагаме по парченце от маслото.

Изсипваме в мазнината, в която сме пържили дроба, ситно нарязания лук и го пържим до слатисто оцветяване. Отстраняваме съда от огъня и прибавяме към лука горчица, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме и разпределяме лука върху изпържените филийки дроб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало