Продукти: (за 4 порции)
• 300 г черен дроб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. млад грах
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. резенчета мандарини
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да остане рохкав. Подправяме с 1 с.л. соев сос и го оставяме на топло.
Нарязваме дроба на филийки, поръсваме със сол и червен пипер, овалваме го в брашно и го изпържваме в сгорещеното олио. Добавяме остатъка от соевия сос, пържим още много малко, изваждаме дроба и в същата мазнина поизпържваме мандарините.
Правим в чиниите подложка от ориза, отгоре слагаме парченца дроб и върху тях– мандарини.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...