Продукти:
• 1 телешки далак
• 250 г крехко месо без кокал
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 с. л. олио
• 50 масло
• червен и черен пипер
• чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре далака и го разрязваме по дължина, без да прекъсваме, посоляваме го. В сгорещеното олио леко задушаваме нарязаното на малки късчета месо, ситно нарязания лук и подправките.
С тази плънка напълваме далака, зашиваме го и слагаме в тава. Отгоре поръсваме със сол и черен пипер. Поливаме с разтопеното масло и вода, която да достигне до половината на съда. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...