Продукти:
• 1 кг телешко шкембе
• 100 г краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 кг арпаджик
• 1 малка глава чесън
• 3-4 домата
• 1/2 к.ч. вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1-2 дафинови листа
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го в тенджера под налягане, след което го нарязваме на късчета.
Запържваме ситно нарязания лук в разтопеното масло, сипваме доматеното пюре и пържим още 2-3 мин. Поръсваме брашното, пържим още няколко минути и поръсваме малко червен пипер. Разбъркваме и разреждаме с виното и 2-3 с.л. бульон от шкембето.
Прибавяме обелените арпаджик и чесън, слагаме дафиновите листа и посоляваме. Захлупваме и варим на умерен огън, докато арпаджикът поомекне.
След това прибавяме шкембето и ситно нарязаните домати и продължаваме да варим до пълното омекване на продуктите.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...