Продукти:
• 1 шкембе
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г краве масло
• 200 г кускус
• 1 ч.ч. бульон
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме кускуса в подсолена вода и след това го отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в по-голямата част от разтопеното масло. Щом станат златисти, прибавяме отцедения кускус, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
Пълним шкембето с тази смес и го слагаме в огнеупорен стъклен съд, намазан с останалото масло. Наливаме бульона, захлупваме и задушаваме в умерена фурна до готовност.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...