Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г език
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
За соса:
• 4 твърдо сварени жълтъка
• 5-6 с.л. зехтин или олио
• 1 с.л. краве масло
• 3 сардели от консерва
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. бульон
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки.
Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона.
Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...