Кулинарни рецепти » Телешки пълнен език

 Телешки пълнен език

Продукти:

• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 морков
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме млад телешки език, измиваме го и леко посоляваме. Слагаме го да ври до омекване в малко посолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.

Щом се свари, го обелваме, срязваме по дължина и правим вдлъбнатина, която пълним с пържен лук и гъби, подправени със сол и черен пипер. Превързваме леко езика с конец, заливаме с бульона, в който е врял, слагаме 2-3 парченца масло и печем на фурна.

Когато е готов, махаме внимателно конеца, режем на филии и поднасяме със задушени зеленчуци - моркови, грах, броколи, карфиол, варена царевица и картофено пюре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало