Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешки чревца
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно или галета
• сол
Начин на приготвяне:
Внимателно обръщаме червата, измиваме ги и ги сплитаме на няколко плетеници. Измиваме добре плетениците в студена вода, без да ги разплитаме, посоляваме и слагаме да се варят на тих огън, докато водата се изпари, а чревцата омекнат. Изваждаме ги в чиния да изстинат и се оцедят.
Разбиваме 2 яйца и всяка плетеница потапяме първо в яйцата, а след това в брашно или галета. Пържим плетениците на силен огън с много мазнина. Изпържваме ги от двете страни до златист цвят и ги изваждаме в затоплена чиния.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...