Продукти: (за 5 порции)
• 500 г варено шкембе
• 2 к.ч. олио
• 1 кг лук
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно 1 глава лук и я задушаваме в 1/4 от олиото до омекване. Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер, разбъркваме и заливаме с гореща вода.
След като сосът заври, прибавяме нарязаното на ивички шкембе, останалия лук, нарязан на кръгчета и запържен в останалата мазнина, виното, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.
След малко добавяме нарязаните на дребно домати и половината от ситно нарязания магданоз. Печем около 10 мин в умерена фурна и разпределяме ястието в затоплени чинии. Поръсваме с останалия магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...