Кулинарни рецепти » Език в пикантен сос

 Език в пикантен сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 език
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

За соса:

• 2-3 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 ч.л. горчица
• сокът от 1/2 лимон
• 3 жълтъка
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Варим в тенджера под налягане 45 мин езика заедно с обеления лук, нарязаните на парченца моркови и целина, подправките и сол на вкус. Изваждаме сварения език, топваме го в студена вода, обелваме го и го нарязваме на парченца. Заливаме с горещ бульон и държим на топло място.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното и с непрекъснато бъркане я разреждаме с хладкото мляко. Оставяме кашичката да ври 5 мин. Подправяме с горчицата, сол и черен пипер.

Разбиваме с миксер жълтъците на пяна, прибавяме лимоновия сок и към тях с непрекъснато бъркане наливаме топлата брашняна каша. Сосът сервираме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало