Продукти:
• 200 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол
За плънката:
• 200 г говеждо месо
• 100 г бъбречета
• 200 г картофи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, маста, малко вода и сол на вкус размесваме твърдо тесто. Разточваме от тестото дебела кора и я оставяме да престои на хладно около половин час.
Нарязваме почистеното и измито месо и добре изкиснатите бъбречета на кубчета със страна около 1 см. По същия начин нарязваме и картофите. Смесваме всичко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Изрязваме от тестената кора 4 кръгчета. Разпределяме плънката върху кръгчетата, загъваме ги и много добре прищипваме краищата.
Намазваме така приготвените кифлички с разбитото яйце и ги печем отначало 15 мин в много гореща фурна, а след това още 40 мин в слаба фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...