Кулинарни рецепти » Солени кифлички с месо и бъбречета

 Солени кифлички с месо и бъбречета

Продукти:

• 200 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол

За плънката:

• 200 г говеждо месо
• 100 г бъбречета
• 200 г картофи
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, маслото, маста, малко вода и сол на вкус размесваме твърдо тесто. Разточваме от тестото дебела кора и я оставяме да престои на хладно около половин час.

Нарязваме почистеното и измито месо и добре изкиснатите бъбречета на кубчета със страна около 1 см. По същия начин нарязваме и картофите. Смесваме всичко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

Изрязваме от тестената кора 4 кръгчета. Разпределяме плънката върху кръгчетата, загъваме ги и много добре прищипваме краищата.

Намазваме така приготвените кифлички с разбитото яйце и ги печем отначало 15 мин в много гореща фурна, а след това още 40 мин в слаба фурна.

Автор: Радостина Проданова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало