Кулинарни рецепти » Кифлички с кокосов аромат

 Кифлички с кокосов аромат

Продукти:

• 1/2 ч.ч. стопено масло
• 1/2 ч.ч. кокосова мазнина
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 5-6 с.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• мая, колкото орех
• сол
• кокосови стърготини


За плънката:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. бяла “Пина Колада”
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 ванилия
• 3 светли локумчета, желателно с кокосов аромат или добавяме 1 капка есенция

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оставяме настрани, а през това време пресяваме брашното, което е желателно да бъде френско или специално за козуначени изделия. Добавяме останалите продукти и замесваме тесто. За около половин час то започва да удвоява обема си. След това разточваме на тънка кора и нарязваме на квадрати.

Объркваме продуктите за плънката, слагаме ги за малко на котлона, а когато сместа изстине, разстиламе върху тях. Навиваме кифлички, които намазваме с жълтък и печем в умерена фурна. Докато са още топли, овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало