Продукти:
• 1/2 ч.ч. стопено масло
• 1/2 ч.ч. кокосова мазнина
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 5-6 с.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• мая, колкото орех
• сол
• кокосови стърготини
За плънката:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. бяла “Пина Колада”
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 ванилия
• 3 светли локумчета, желателно с кокосов аромат или добавяме 1 капка есенция
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оставяме настрани, а през това време пресяваме брашното, което е желателно да бъде френско или специално за козуначени изделия. Добавяме останалите продукти и замесваме тесто. За около половин час то започва да удвоява обема си. След това разточваме на тънка кора и нарязваме на квадрати.
Объркваме продуктите за плънката, слагаме ги за малко на котлона, а когато сместа изстине, разстиламе върху тях. Навиваме кифлички, които намазваме с жълтък и печем в умерена фурна. Докато са още топли, овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилия.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...