Продукти:
• 1/2 ч.ч. стопено масло
• 1/2 ч.ч. кокосова мазнина
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 5-6 с.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• мая, колкото орех
• сол
• кокосови стърготини
За плънката:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. бяла “Пина Колада”
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 ванилия
• 3 светли локумчета, желателно с кокосов аромат или добавяме 1 капка есенция
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оставяме настрани, а през това време пресяваме брашното, което е желателно да бъде френско или специално за козуначени изделия. Добавяме останалите продукти и замесваме тесто. За около половин час то започва да удвоява обема си. След това разточваме на тънка кора и нарязваме на квадрати.
Объркваме продуктите за плънката, слагаме ги за малко на котлона, а когато сместа изстине, разстиламе върху тях. Навиваме кифлички, които намазваме с жълтък и печем в умерена фурна. Докато са още топли, овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилия.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...