Кулинарни рецепти » Закуска с месо и гъби

 Закуска с месо и гъби

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 300 г телешко месо
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 жълтък
• 50 г краве масло
• 50 г брашно
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото върху масата и изрязваме от него кръгове с диаметър 10 см. В средата на всеки кръг маркираме по-малък кръг /с диаметър около 8 см/. Намазваме кръговете с жълтък и ги печем 15 мин при температура 200°С, след което ги оставяме да изстинат.

Нарязваме телешкото месо на хапки, посоляваме го, овалваме го в брашното и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и разбъркваме.

Сваряваме пилешкото месо в подсолена вода, отцеждаме го и запазваме бульона. Нарязваме половината на хапки и го прибавяме към гъбите и телешкото и продължаваме да пържим. След десетина минути прибавяме половината от сметаната, наливаме малко от пилешкия бульон, поръсваме с черен пипер и задушаваме на огъня, докато телешкото месо омекне. Накъсваме останалото пилешко месо съвсем ситно /или го пасираме/, прибавяме останалата сметана, подправяме на вкус и разбиваме сместа на сос.

Внимателно отделяме от изстиналите тестени кръгове очертаните капачета, издълбаваме вътрешността им и ги напълваме с приготвената месно-гъбена смес. Заливаме отгоре със соса и покриваме с изрязаните капачета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало