Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 125 г масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 каф.л. сол
За плънката:
• 500 г кайма смес
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
• олио
Начин на приготвяне:
Смесваме содата с киселото мляко и я разбъркваме, докато шупне. Прибавяме олиото, разтопеното масло и солта. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора, наръсваме с брашно и нарязваме на триъгълници.
Приготвяме плънката, като запържваме леко каймата в олиото. Прибавяме подправките и я оставяме да изстине, след което я смесваме със суровото яйце. Във всяко триъгълниче слагаме по малко плънка и завиваме на кифличка.
Подреждаме кифличките в намазана с олио тава и ги печем в предварително загрята фурна, докато порозовеят.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...