Кулинарни рецепти » Кифлички с кайма

 Кифлички с кайма

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 125 г масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 каф.л. сол

За плънката:

• 500 г кайма смес
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
• олио

Начин на приготвяне:

Смесваме содата с киселото мляко и я разбъркваме, докато шупне. Прибавяме олиото, разтопеното масло и солта. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора, наръсваме с брашно и нарязваме на триъгълници.

Приготвяме плънката, като запържваме леко каймата в олиото. Прибавяме подправките и я оставяме да изстине, след което я смесваме със суровото яйце. Във всяко триъгълниче слагаме по малко плънка и завиваме на кифличка.

Подреждаме кифличките в намазана с олио тава и ги печем в предварително загрята фурна, докато порозовеят.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало