Кулинарни рецепти » Козуначени кифли

 Козуначени кифли

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 непълна кафена чашка олио
• 30 г мая
• 300 г мармелад

Начин на приготвяне:

Маята размиваме с хладкото мляко, прибавяме към останалите продукти /без мармелада/ и замесваме средно твърдо тесто, което оставяме на топло да втаса.

След като тестото втаса, разточваме го на кори с дебелина около 5 мм и диаметър около 20 см. Всяка кора разрязваме на 8 еднакви сектора. Така получените парчета намазваме с мармелада и завиваме на кифли от широката към тясната страна.

След като кифлите втасат, намазваме ги с жълтъка, поръсваме с кристална захар и ги нареждаме в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Слагаме тавичката в незагрята фурна и печем кифлите до розово при умерена температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало