Продукти:
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 1 по-малък алабаш /около 600 г/
• 3-4 с.л. царевично брашно
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с 1 ч.л. сол и с малко вода замесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топчета, колкото яйце, и ги оставяме да отлежат.
Обелваме алабаша, настъргваме го, прибавяме царевичното брашно, посоляваме и омесваме плънката.
Разточваме топчетата на тънки кори, намазваме ги с масло, сгъваме ги на четири и отново ги оставяме да втасат. Разточваме ги пак на тънки кори, разпределяме плънката върху тях и ги сгъваме като пощенски плик.
Печем тикалниците от двете страни върху суха нагрята плоскост. Намазваме опечените тикалници с масло, оставяме ги да омекнат и ги сервираме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...