Кулинарни рецепти » Кифлички Презбургер

 Кифлички Презбургер

Продукти за тестото:

• 1 кг брашно
• 300 г разтопена мас или масло
• 30 г мая
• 150-180 мл прясно мляко
• 20 г захар

За плънката:

• 200 г орехи
• 200 г пудра захар
• средата на 2 по-големи филии стар бял хляб
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• повечко канела
• яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Маята размиваме с хладкото мляко. Пресяваме брашното и правим кратер. Слагаме всички продукти и измесваме тестото. Без да го оставяме да втасва, го разделяме на топки и всяка разточваме на тънка (около 3 см) кръгла кора. Нарязваме я с остър нож радиално на сектори.

В острата част на сектора слагаме от плънката и навиваме кифличките. Подреждаме ги в намаслена тава и ги оставяме на студено поне 4-5 часа да втасват. След това ги мажем с яйце и ги печем в загрята силна фурна до поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало